Satsning på Ironman

Dagen innan jag skulle flyga upp till Stockholm lördag 18 aug för att springa Midnattsloppet där träffade jag en gammal lärare som kände igen mig när jag klev uppför badstegen på Vågbrytarebadet i Kalmar. Vi hade inte setts på många år sedan jag gick ut gymnasiet. Hon undrade om jag skulle vara med i Ironman nästa dag. Jag svarade nej och att jag skulle till Stockholm samma dag för att vara med i ett midnattslopp där. Hon tyckte att Ironman skulle passa mig bra men jag invände att jag var lite för gammal för att göra det. Hon sa då att det fanns en 70-åring som körde Ironman så det inte är för sent för mig som nu är 54 år. Sedan vi träffades den dagen har jag tänkt om och bestämt mig för att köra först Ironman 70.3 i Jönköping 2020 och sen året därpå både Ironman 70.3 i Jönköping igen och Ironman i Kalmar. Till dess ska jag vara med i flera olika lopp bl.a halvmaraton, midnattslopp och cykellopp. Nu under hösten kommer jag att ändra mitt träningsupplägg och lägga till cykel- och simpass. Och till nästa sommar skaffar jag mig en våtdräkt för simning i sjön och en bra cykel. Egentagen bild från 2016.

Dela