Min träning

KnäböjNu är det dags att också ta upp min egen träning här. Har inte kommit mig för att göra det tidigare förrän nu. Jag ska framöver redogöra vad jag brukar göra på några av mina pass. Först på tur är ett pass för ben och biceps som jag gjorde en måndag. Ibland kör jag också ett par ryggövningar under samma pass. Så här såg passet ut.

Knäböj 3 set 8-10 reps
Chins 3 set 8-12 reps
Benpress i maskin 3 set 10-12 reps
Raka marklyft med stång 2 set 10-12 reps
Liggande lårcurls 3-4 set 8-10 reps
Stående vadpress 3 set 10-12 reps
Stående bicepscurls med hantlar 3 set 8-10 reps
Ryggresningar 2-3 set 12-15 reps

Jag brukar alltid börja mina pass med allmän uppvärmning av hela kroppen med rodd eller crosstrainer beroende på vilka muskler som ska tränas och sedan specifik uppvärmning med fler reps på lättare vikt i en övning. Denna gången var det först crosstrainer några minuter och sedan ett par lätta uppvärmningsset i övningen Sittande benspark . Inte bara den för jag körde också ett par uppvärmningsset i övningen knäböj, först med bara stången och sedan med lite vikt på, innan jag lassade på tyngre vikter och körde igång.

Svåra övningar som t.ex. knäböj kör jag självklart först för det är bättre och lättare att börja med balanskrävande övningar och sedan maskinövningar som benpressen som inte kräver balans. Annars skulle jag få problem om jag först kör benpress i maskin och sedan knäböj med darriga ben. Under det här passet har jag valt att också köra superset med knäböj ihop med chins för att höja tempot. Superset innebär att köra 1 set av varje övning med 2 olika övningar. Inga problem var det att träna ben och övre rygg varannan set.

Jag brukar också avsluta mina pass med lite nedvarvning några minuter innan jag stretchar de muskler som jag har tränat. Att stretcha är inget måste men jag gör det ändå för att slippa bli stel i musklerna och så är jag ingen 25-åring längre. Denna gången stretchade jag bara benen, vaderna och höftböjarna då det var lite för mycket folk i lokalen under måndagskvällen och jag ville iväg.

Dela