Dags för nytt proteinpulver

20140804-210933-76173076.jpg

Efter att ha fått helt slut på vassleproteinpulvret Whey80 från Gymgrossisten som jag under flera år har använt till proteindrinkar efter träning var det dags att börja med ett nytt proteinpulver, Body Science Whey 100%. Efter ett pass tyckte jag att nya pulvret blandat med vatten smakade mycket bättre än det gamla. Jag borde ha bytt pulver för länge sen men det blev inte av tills jag var hos MM Sports i Stockholm helgen 5-6 juli och hade tänkt köpa något annat som tyvärr inte fanns i butiken. Såg då att de hade ett erbjudande om 4 påsar för 3 på detta pulver och köpte 4 påsar istället.

Det nya pulvret sägs vara marknadens godaste protein och är en blandning av skonsamt filtrerat vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat som tas upp snabbt av kroppen samt innehåller höga värden av de grenade aminosyrorna BCAA som har en positiv inverkan på proteinsyntesen. Vasslet har ett högt biologiskt värde vilket betyder att det har en komplett aminosyreprofil. Extra glycin har också tillsatts för en ännu mer komplett aminosyreprofil. Glycin påverkar spridningen och användningen av kreatin i kroppen för bättre styrka och muskeltillväxt. Eftersom hård träning bidrar med stress på kroppen har glycin också en lugnande effekt på nervsystemet vilket motverkar lite av den negativa stressens påverkan på kroppen.

Köpte också på samma gång 1 påse bak- och matlagningsprotein för jag har aldrig använt sådant pulver i matlagningen förut och vill prova på att göra pannkakor eller annat som pulvret kan passa bra till. Kanske några recept här på bloggen längre fram. 🙂

20140804-212627-77187312.jpg

Dela