Bålrotation med viktboll

Denna övning är en av mina favoriter för magen.

Utförande

Börja med att sitta med böjda knän. Håll en viktboll med handtag framför dig med ett semipronerat grepp (med tummarna pekande uppåt) med armbågarna böjda. Spänn magen och luta dig bakåt nästan halvvägs till golvet tills du är i ett läge med fötterna i luften, svävande lite ovan golvet, utan att du faller bakåt. Rotera bålen åt ena sidan och doppa bollen åt det hållet. Återgå till startpositionen och rotera därefter åt motsatta hållet. Upprepa lika många reps på varje sida.

Bålrotation med viktboll.

Bålrotation med viktboll åt sidan

Att tänka på

Spänn in magen genom hela rörelsen så att ryggen hålls stabil.

Övrigt

Du kan istället ha fötterna i golvet under hela rörelsen för bättre stöd.

Vill du göra det lättare för dig kan du köra denna övning utan vikt. Ha gärna en liten boll eller annat lätt föremål så att du kan bana in rätt rörelse.

Vill du göra det svårare för dig så välj en tyngre vikt.

Bollen kan ersättas med en viktskiva eller en hantel.

Aktiverade muskler

Främst raka bukmuskeln (M. Rectus Abdominis), yttre och inre sneda bukmusklerna (M. Obliquus externus abdominis och M. Obliquus internus abdominis) och tvära bukmuskeln (M. Transversus abdominis).
 

Dela

2 tankar kring ”Bålrotation med viktboll

 1. carina Hallberg

  Hej!
  Jag är intresserad av att få tag i en sån där viktboll med handtag , som du har i övningarna. Jag har sökt hela nätet, men inte fått någon träff som stämmer överens med den.
  Var har du köpt den?
  Mvh Carina Hallberg i Falkenberg.
  Jag har främst tänkt använda den till pilatesträning.

  1. Anders Sunnebris Inläggsförfattare

   Hej!
   Det är inte jag som har köpt denna boll utan det är gymmet som äger den. Egentligen är den en medicinboll och finns med eller utan dubbla handtag och i olika färger som indixerar vilken vikt som används. Du kan hitta en sådan boll av märket Reebok på t.ex sajten http://www.fitnesssport.se/ 
   Hälsningar Adde

Kommentarer inaktiverade.